ZÁKLADNÉ PRINCÍPY PRE HRU BEZ ROZHODCU NA ANTUKE

 

1.Každý hráč je zodpovedný za všetky hlásenia na svojej strane dvorca (out,  dvojdopad, cez, dotyk, sieť, chybný úder....).

2. Všetky hlásenia „aut“ alebo „za“ by mali byť ohlásené okamžite po odraze lopty a dostatočne hlasno, aby ich počul súper. Ak sa lopta hrá ďalej t.z. opätovne ju zahrá aj protihráč, hra pokračuje ako keby bola lopta zahraná v ihrisku. Po skončení hry sa už žiadne opravné rozhodnutia neprijímajú.

3. Ak vznikne pochybnosť o hlásení, hráč ktorý hlásil, musí súperovi túto pochybnosť ozrejmiť.

4. Podávajúci by mal skóre hlásiť vždy pred každým prvým podaním a taktiež dostatočne nahlas.

5. Stopa loptičky môže byť kontrolovaná po zahraní koncového bodu alebo ak sa hra okamžite zastaví (jeden reflexívny úder je povolený).

6. Ak si je hráč neistý s hlásením súpera, môže ho požiadať, aby mu ukázal stopu lopty. Hráč môže potom prekročiť sieť, aby sa pozrel na túto stopu.

7. Ak hráč zmaže stopu, uzná bod protihráčovi.

8. Ak vznikne nezhoda o stope lopty, hráči sa dohodnú na „novej lopte“. Ak sa hráči nedohodnú, platí rozhodnutie hráča, ktorý hrá na strane „spornej lopty“.

9. Ak hráč nesprávne ohlási „za“ a potom si uvedomí, že lopta bola dobrá, tak tento hráč stráca bod.

10. Hráči, ktorí nekonajú fair podľa týchto princípov, môžu byť  organizátorom súťaže napomínaní za nešportové správanie, vedúce až ku skreču zápasu.

11. Ak hráči majú vopred pochybnosti o priebehu rozhodovania zápasu, môžu si zavolať rozhodcu. S nomináciou rozhodcu musia obidvaja hráči súhlasiť a rešpektovať jeho rozhodnutia počas zápasu

 

Ankety

Páčia sa vám tieto stránky?
 

Kto je Online

Máme online 2 hostí 

Počítadlo

Dnes2
Včera6
Týždeň11
Mesiac101
Všetko17310

VCNT - Visitorcounter

Dátum

Streda, 24 Apríl 2024

Čas

Meniny má

Predvčerom: Slavomír
Včera: Vojtech
Dnes: Juraj
Zajtra: Marek
Pozajtra: Jaroslava